Rieten dak onderhoud kan ik dat zelf?

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 16:34

Rieten dak onderhoud wat kan ik zelf hieraan doen?

Goede vraag. U kunt natuurlijk wel zelf wat doen om de voorwaarden voor een langere levensduur van uw rieten dak zo optimaal mogelijk te houden. Bijvoorbeeld zoals bij deze afbeelding afgelopen zomer genomen in een bos in Nunspeet.  Dit rieten dak wordt omringd door bomen die voor veel schaduw op het rieten dak zorgen.

Door de schaduw droogt het rieten dak op die plaatsen niet of nauwelijks op. En dan komt het probleem om de hoek. Algen en mossen voelen zich thuis op vochtige plekken op het rieten dak. Ook als het rieten dak in de herfst bedekt wordt door de afvallende bladeren is dit van belang om deze te verwijderen. Want ook dit is weer een voedzame plek voor algen en mossen. Die gedijen hierbij prima.

Zorg in bovenstaande situaties dat u het rieten dak en eventuele dakgoten schoon zijn of schoon gemaakt worden. U kunt de natte herfstbladeren van uw rieten dak vegen. En de bomen snoeien zodat er weer zonlicht bij uw dak kan en uw dak weer beter opdroogt. Een dak wat snel opdroogt is minder aan onderhoud onderhevig en heeft dus een langere levensduur.

Als u deze werkzaamheden niet zelf kan aanpakken maar u wilt toch het beste voor uw rieten dak dan kan Rietendak Service u ook ontzien en deze onderhoud diensten voor u uitvoeren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.