Rieten dak onderhouden en behandelen tegen mos en algen

Het onderhouden van een rieten dak is erg belangrijk. Mossen en algen kunnen na enige tijd van weinig onderhoud een laag op het rieten dak vormen. Deze laag sluit het riet af van licht en lucht. Hierdoor zal na een regenbui het riet langer nat blijven. Omdat riet niet goed tegen langdurig vocht kan, zal die laag dus wegrotten.

Wat kan Rietendak Service hierin voor u betekenen? We verwijderen het mos en alg door het dak te scheren. Met een heggenschaar kan je dit eenvoudig doen. Je kunt hiermee het laagje mos van het dak verwijderen. We letten er wel op dat we niet teveel van het dak afscheren want dit gaat ten kostte van de slijtlaag en dus van de levensduur! Met een rietklopper kloppen we je het riet glad en strak. Hierna ziet het dak er weer mooi en verzorgd uitziet. Niet onbelangrijk: je dak heeft weer een langere levensduur.

Het vormen van algen en mos kan je beperken door het dak te sprayen. Wanneer je een langdurig resultaat van je onderhoudsbeurt wilt behouden, adviseert Rietendak Service het dak jaarlijks met deze spray te behandelen. 

algen en mos op het rieten dak
duidelijke mos groei op het rieten dak

Waarom het rieten dak tegen alg en mos behandelen door sprayen?

Jaarlijks het dak behandelen doormiddel van sprayen tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van een rieten dak te verlengen. Een mos en alg vrij dak ziet er mooier, gezonder uit en droogt veel sneller. Hierdoor blijven schimmelsporen aan het oppervlak van het dak (niet dieper dan 2 á 3 cm). Bij een dak dat niet wordt behandelt door sprayen, zitten de schimmel sporen na drie jaar al snel 9 á 11 cm diep). En zal er hierdoor snel groot onderhoud nodig zijn waardoor het onvermijdelijk is om uw dak weer te scheren. En daardoor zal er weer een deel van de slijtlaag verloren gaan en zo dus de levensduur van uw dak ook korter worden. 

 

Neem nu contact met ons op en maak een afspraak voor advies op maat.

rieten dak en pannendak sprayen tegen algen en mos
Flyer Rietendakservice Algen En Mos Bestrijding Riet 2022
PDF – 350,9 KB 567 downloads