Algen en mos op het pannendak.

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden is onderhoud van rieten daken ons specialisme, en toch was het een logische stap om ook pannendaken te gaan reinigen. Net als bij riet is een schoon, algen en mos vrij dak beter bestand tegen alle weersomstandigheden. Naast dat de uitstraling van het huis mooier is met een schoon onderhouden dak geeft het ook minder kans op lekkages. 

Mossen en algen zijn schadelijk voor het dak. Na aanhechting van de rhizoide zullen de rhizoiden (schimmels) in uw dakpan dringen. De rhizoiden houden het vocht van de mossen vast en wanneer het dan gaat vriezen zetten de rhizoiden uit en beschadigen zo de structuur van de dakpan. En in de scheurtjes die ontstaan kan nog meer alg en mos zich vormen en zo de dakpan steeds verder beschadigen zodat het breekt en u dakpan vocht gaat doorlaten wat op den duur uw dakplaat ook aantast. En u uiteindelijk binnen lekkages krijgt. 

Schoon maken met een hogedrukspuit doen wij niet omdat het dak daar ruw van wordt en eventuele broze pannen kapot kan maken. En op een  ruw dak vormt ook sneller alg en mos. Daarom sprayen wij het dak met lage druk en in onze spray zit een hechtingsmiddel waardoor de werking langer is dan bij andere middelen.  Dit middel maakt de algen en mossen los van uw dak en dan spoelen ze met het regenwater van uw dak. 

Pannendak  met algen en mos van Restaurand de Hof Renswoude voor spray behandeling

Voor behandeling

Pannendak  met algen en mos voorzijde van Restaurand de Hof Renswoude voor spray behandeling

Voor behandeling

pannendak 6 maanden na spray behandeling Restaurant de Hof Renswoude

Zes maanden na behandeling

pannendak 6 maanden na spray behandeling voorzijde Restaurant de Hof Renswoude

Zes maanden na behandeling

Algen en mos reiniging van het pannendak door spray behandeling.

Jaarlijks het dak behandelen doormiddel van sprayen tegen mos en algen is de beste methode om de levensduur van een dak te verlengen. Een mos en alg vrij dak ziet er mooier uit en droogt veel sneller. Hierdoor blijven rhizoiden aan het oppervlak van het dak. Bij een dak dat niet wordt behandelt door sprayen, zitten de rhizoiden al snel op en in  de pannen. Dan kan het regenwater moeilijk weg en vocht is een goede basis waar algen en mossen prima op gedijen. In onze spray zit een hechtingsmiddel waardoor de werking langer is dan bij andere middelen. Het beste resultaat wordt gehaald als ieder jaar de behandeling wordt herhaald.

  • Na de 1e spraybeurt is uw dak na 1 jaar voor 70 á 80% schoon. 
  • Na de 2e spraybeurt is uw dak na  2 jaar voor 90 á 100% schoon.
  • Na de 3e spraybeurt is uw dak weer als nieuw.

Wat we wel willen vermelden is dat betonnen pannen niet kleur vast zijn en uw pannendak lichter van kleur gaat worden. Dit komt door dat de vuiligheid door het middel verwijderd wordt. Betonpannen verkleuren altijd al door weersinvloeden, maar door de vuiligheid lijkt het of de betonpannen donker van kleur zijn/blijven. Maar dat is dus niet zo. En dat zie je als de betonpannen schoon worden door onze spray methode. De verkleuring heeft geen  invloed op de kwaliteit van uw pannendak. 

Wij nemen ieder jaar contact op om te vragen of u uw dak of een dak deel gesprayd wilt hebben. Zodat uw pannen dak een mooie uitstraling behoud en minder gevoelig is voor lekkages.

 

Neem nu contact met ons op en maak een afspraak voor advies op maat.

Flyer Rietendakservice Algen En Mos Bestrijding Pannen 2022
PDF – 635,4 KB 508 downloads