Het dak behandelen tegen mos en algen waarom?

Waarom daken behandelen tegen mos en algen belangrijk is? Mos en Algen sluiten een dak af waardoor het veel langer duurt tot een dak droog is. Dit geld voor rieten daken, maar ook bij pannendaken. Zo krijgen rhizoide (schimmels) de kans om te groeien en die tasten onder vochtige omstandigheden het dak aan. Rhizoide zijn niet te voorkomen op een dak ze zijn overal aanwezig en kunnen zich op alle plaatsen waar de omstandigheden zich daartoe lenen ontwikkelen tot alg en mos, dat is een natuurlijk proces. Rhizoide zijn er in vele soorten maar hebben een ding gemeen, ze hebben vocht nodig om te overleven en te groeien. Mos en algen zorgen voor deze ideale omstandigheden. 

Mos en Algen 

De mossen en algen zijn in de basis niet degene die het dak aantasten. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van het dak dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen. Hierdoor ontstaan beschadigingen in de dakpannen en een rottingsproces bij een rieten dak. Waardoor de levensduur van uw dak dus verminderd. En er sneller lekkages kunnen gaan optreden. 

Spray behandeling

Jaarlijks het dak behandelen doormiddel van sprayen tegen mos en algen is de beste methode om de levensduur van een dak te verlengen en lekkages te voorkomen. Een mos en alg vrij dak ziet er mooier uit en droogt veel sneller. Hierdoor blijven rhizoide aan het oppervlak van het dak. Bij een dak dat niet wordt behandelt door sprayen, zitten de rhizoide  al snel op het riet of de pannen en kan het regenwater moeilijk weg. In onze spray zit een hechtingsmiddel waardoor de werking langer is dan bij andere middelen.

 

Neem nu contact met ons op en maak een afspraak voor advies op maat.