Home » Algen & Mosbestrijding » Algen & Mosbestrijding Pannen

Pannen dak behandelen tegen mos en algen

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden is onderhoud van rieten daken ons specialisme, en toch was het een logische stap om pannen daken te gaan reinigen. Net als bij riet is een schoon, algen en mos vrij dak beter bestand tegen alle weersomstandigheden. Naast dat de uitstraling van het huis mooier is met een schoon, onderhouden dak geeft het ook minder kans op lekkages. 

Schoon maken met een hogedrukspuit doen wij niet omdat het dak daar ruw van wordt en broze pannen kapot kan maken. Een ruw dak wordt ook steeds eerder vies. Daarom sprayen wij het dak met lage druk en impregneermiddel. Dit middel is niet schadelijk voor de natuur. 

Pannendak  met algen en mos van Restaurand de Hof Renswoude voor spray behandeling

Voor behandeling

Pannendak  met algen en mos van Restaurand de Hof Renswoude voor spray behandeling

Voor behandeling

pannendak 6 maanden na spray behandeling Restaurant de Hof Renswoude

Zes maanden na behandeling

pannendak 6 maanden na spray behandeling Restaurant de Hof Renswoude

Zes maanden na behandeling

Mos en Algen 

De mossen en algen zijn in de basis niet degene die het dak aantasten. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van de pan dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen.

Spray behandeling

Jaarlijks het dak behandelen doormiddel van sprayen tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van een dak te verlengen. Een mos en alg vrij dak ziet er mooier, gezonder uit en droogt veel sneller. Hierdoor blijven schimmelsporen aan het oppervlak van het dak. Bij een dak dat niet wordt behandelt door spuiten, zitten de schimmel sporen al snel op de pannen en kan het regenwater moeilijk weg. In onze spray zit een hechtingsmiddel waardoor de werking langer is dan bij andere middelen. Het beste resultaat wordt gehaald als ieder jaar de behandeling wordt herhaald.

  • Na de 1e spraybeurt is uw dak na 1 jaar voor 70 á 80% schoon. 
  • Na de 2e spraybeurt is uw dak na  2 jaar voor 90 á 100% schoon.
  • Na de 3e spraybeurt is uw dak weer als nieuw.

Wij nemen ieder jaar contact op om te vragen of u uw dak of een dakdeel gesprayd wilt hebben.

Neem nu contact met ons op en maak een afspraak voor advies op maat.