Home » Algen & Mosbestrijding

Behandelen tegen mos en algen

Mos en Algen sluiten een dak af waardoor het veel te lang duurt tot een dak droog is. Dit geld voor rieten daken, maar ook bij pannendaken. Zo krijgen schimmels de kans om te groeien en die tasten onder deze vochtige omstandigheden het dak aan. Schimmels zijn niet te voorkomen op een dak, schimmels zijn overal aanwezig en kunnen zich op alle plaatsen waar de omstandigheden zich daartoe lenen ontwikkelen tot beschimmeling, dat is een natuurlijk proces. Schimmels zijn er in vele soorten maar hebben een ding gemeen, ze hebben vocht nodig om te overleven en te groeien. Mos en algen zorgen voor deze ideale omstandigheden. 

algen en mossen op pannendak
algen en mossen op rietendak

Mos en Algen 

De mossen en algen zijn in de basis niet degene die het dak aantasten. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van het dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen.

Spuit behandeling

Jaarlijks het dak behandelen doormiddel van spuiten tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van een dak te verlengen. Een mos en alg vrij dak ziet er mooier, gezonder uit en droogt veel sneller. Hierdoor blijven schimmelsporen aan het oppervlak van het dak. Bij een dak dat niet wordt behandelt door spuiten, zitten de schimmel sporen al snel op het riet of de pannen en kan het regenwater moeilijk weg. In onze spray zit een hechtingsmiddel waardoor de werking langer is dan bij andere middelen. De spray is niet schadelijk voor de natuur. 

Neem nu contact met ons op en maak een afspraak voor advies op maat.

Sprayen tegen alg en mos op rietendak en pannendak in Renswoude